Rautaiset vanhukset, isäni ja äitini, piipahtivat iltapäiväkahveella vapaapäiväni kunniaksi. Sain loistoidean lähteä lenkittämään koiria ja vanhempiani siinä samalla. Keli oli mitä hienoin, koska kevät puskee eteenpäin täydellä teholla.

Eipä arvannut Late, Karjalan poika, minkälaista kyytiä tällä lenkillä oli tarjolla! Monitoimikoneemme Nasse valjaisiin, narun pää vetovyöhön ja avot; melkoinen yksikkö oli valmis. Minua hieman hirvitti, kun tämä veto-orhimme ei aina tottele kaikkia hidastamiseen liittyviä käskyjä aivan sataprosenttisesti. Juttu taapersi äidin kanssa kiltisti perästä, kun isä ja minä lepatimme eteenpäin Nassen johdolla.

1333212224_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kotiin päästiin ehjin nahoin ja hymy oli herkässä kaikilla. Kuvassa vanhempi ja nuorempi monitoimimies poseeraavat Laurinkujalla.

Kevät on tuonut tullessaan myös kaikenmoiset kaupustelijat. Koirilla onkin ollut vahtimishommia. Nassen ura monitoimikoirana jatkuu kevään aikana kisaamisen merkeissä. Ensin on vuorossa agilityä ja sitten alkaa jo häämöttää jäljestyskausi. Ritva