Viikko enää hoffien pk-mestiksiin ja Jukan ja Nassen ekaan viralliseen tosikoitokseen. En tiedä miksi, mutta minuakin jo jännittää etukäteen koko touhu. Näin agi-ihmisenä kun on tottunut agikisaamiseen, niin pk-kisojen odottaminen tuntuu erilaiselta. Niin paljon joutuu satsaamaan yhteen kisaan ja pienen virheen takia koko homma voi mennä puihin. Kisoja kun ei vaan ole joka viikko.

Kävimme perjantai-iltana tekemässä kummallekin koiralle pitkät jäljet. Jutulle tuli neljä keppiä, kulmia ja mutkia ihan reilusti ja pituuttakin mukavasti. Ja mitä tekee meidän mummo-teräsmummo-hoffitäti! Jäljestää nenä maassa kuin eläin, nostaa kaikki kepit ja painaa menemään niin, että pyykkinaru viiltää minun sormia.

Nasselle myös pitkä jälki yhdellä tienylityksellä, neljä keppiä yhdellä kissanruokaa, lippahattu ja loppupalkaksi punainen tyyny. Nasse jäljestää korkeammalla nenällä kuin Juttu eikä niin tiiviisti. Kulmissa se hieman "hukkuu", mutta selvittää ne hyvin. Kaikki kepit nousevat, kuin myös lippahattu, kissanruoat vedetään parempiin suihin ja punainen repimistyyny viedään autolle asti häntä korkealla.

Tästä on hyvä suunnata mestiksiin! Toivottavasti pojat onnistuvat ja saavat tuloksen.

Ritva

 

Mihin poronpolku meidät vie...?

Lähdimme Nassen kanssa lauantaina tekemään päivävaellusta. Kohteena Loppi-Pilpala akselilta löytyvä Luutaharjun Samo niminen reitti joka yhdistyy Poronpolkuun ja isompaan Ilves-reitistöön.

Tehtiin neljän tunnin vaellus yhdeltä seisomalta, mitä nyt Nasse jorpakossa muutaman kerran plutasi. Nasse näyttää valmistautuva ensi viikonlopun kisoihin ihan itsekseen, tuli ja tarjosi seuraamista kera katseen ja kontaktin useammankin kerran. Epäilen että saatavilla olleilla makkaran palasillakin kyllä osuutensa asiassa oli.

Tänään sunnuntaina lähdettiin tottiskentälle katsastamaan että mitä meillä oikein on kasassa tällä tottelevaisuuspuolella. Henkilöryhmäksi kaappasin mukaan, "viattoman sivustakatsojan" ,lankomiehen joka oli tulossa lenkille mukaan mutta joutuikin kärvistelemään ensin tottiksissa.

Tein koko kaavion, noudot ja eteenlähetys ilma leikkejä tai välipalkkoja ekan kerran about vuoteen. Nyt katsastettiin että mitä meillä oikein on kasassa. Puutteita on, esteillä edistää, istumaanmeno on muuttunut Nasselle tuntemattomaksi käsitteeksi tässä kontekstissä ja eteenlähetyksessä edelleen virkkaamista.

Mutta sitä mitä on haettu niin tässä sitä ja se nyt oli, Nasse hereillä,energisenä ja kontaktissa ja koko ajan.

Meni sitten kisat miten tahtoo niin nyt olen ainakin itse nähnyt että tehty työ tuotti tuloksen.

Ensi viikolla kevyet treenit, "varma jälki" ja kevyet tottikset. Treenaamalla on nyt hyvät mahikset lähinnä sössiä mitä on saatu kasaan kun hitsata mitään uutta ja hienoa kasaan.Jukka.

P.S Onnea myös kaikille muille kisaan lähteville, toivottavasti mahdollisimman moni pääsee tekemään sellaisen "itsensä näköisen"suorituksen.Ja esittämään parasta itseään.