Pitkä ja raskas työviikko pulkassa, joten tänään laitoin Nassen valjaisiin ja lönköteltiin ensin Lohjalle. Lohjalla harjoiteltiin kaupunkiosuutta BH-kokeeseen, ohittamisia eli käskyn alla seuraamista keskustassa. Nasse toimi ok, vastaantulevia koiria ei juuri näkynyt, mutta jonkinlaisessa vilskeessä kuitenkin uiskenneltiin. Saatiin varmaan tilaa sikälikin kun Nassella valjaat päällä ja kaulapantasysteemi keskustassa aktivoituna, ittellä PK-liivit päällä ja canicross valjaat roikku kaulassa, pantaa ja remmiä vaikka isommallekin porukalle ja tasku täynnä makkaraa ja kakkapusseja. Että kyllä selvitään vaikka mimmonen hätä tulisi ja tulihan se, Laurinkadun Nasse päätti miinottaa, parhaalle paikalle tottakai. Miehekkäästi siivottiin jälkemme ja kohotimme katseen kohti Roution lumivalkoisia huippuja jota kohti lähdimme astelemaan täynnä toivoa jälleen kerran.
Routiolla on tullut uusi asuntokohde myyntiin ja päätin kävellä sinne katsastamaan talon ympäristöä. Päästiin perille ilman kommelluksia ja kierreltiin talon ympäristöä Roution huipulla hetken matkaa. Päätin poistua ennenkuin alkaa huimaamaan moinen pyöriminen tai joku soittaa poliisin hakemaan eksyneet pois.
Routiolta suunnistin kohti moottoritien uutta ABCtä. Tuota keidasta vaeltajalle, kahvia, limppaa ja pullaa, kaikkea sitä mitä kasvava ulkoilija tarvitsee. Matkalla kohtasimme satunnaisen koiranulkoiluttajan ja vot kultainen hetki koulutuksellisesti. Vastaantuleva koira riekkui ja melttosi ukon hihnanpäässä, Nasse käskyn alle seuraamaan ja kohdalla Nasse meinasi pyllistellä. Annoin palautetta melko avoimesti suurella äänellä ja olin olevanani pahana Nasselle, eli sain oman pikku pakotteeni just oikeaan paikkaan. Vastaantullutta ukkelia kävi vähän sääliksi, oli pahoillaan kun ei oma koira "osannut käyttäytyä". En jäänyt pitämää mitään de-briefingiä vaan vakaasti astellen kohti odottavaa kahvia.
ABCllä Nasse parkkiin makkaran kanssa ja eikun soittamaan Ritvalle että "tuu hakee, täällä ollaan." Jukka.

1269709920_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ilmoitus paikallislehteen:

Löytyisikö työtä rehelliselle, suomalaiselle hovawartille? Unelmahommia olisivat teollisuusalueiden yövartioinnit ja epämääräisen kansanaineksen haukkuminen/poispeloitteleminen.

Meriittejä löytyy: TK1 eli Täältä pesee-kurssi suoritettuna, haukkuessa räkä lentää eikä tarkkaavaisuus herpaannu tiukassakaan paikassa. Työasu eli lippis on omasta takaa ja työmatkat tehdään punaisella farmariautolla, johon mahtuu tarroja takalasiin tarvittaessa.

Eli jos kiinnostuit, ota yhteyttä. Palkaksi piisaa raaka liha.

Rakkain terveisin Nasse