Lauantaina oltiin Järvenpäässä, Lemmenlaakson luonnonsuojelualueella vapaamuotoisissa hakuharjoituksissa. Mukava maasto, hyvä keli, pakkasta -5, ei juuri tuulta, kiva porukka, kahdeksan koiraa. Kathrina, Alma sekä Majja, Peku ja Heli, Ooga ja Irma, Aya ja Bertta, Seija ja Tapsa sekä Juttu ja Nasse.
Rämmittiin hankeen hakualue ja Nasse ensimmäisenä lauteille. Kolme ukkoa, ääniapuja käytettiin. Ukot löytyivät ja haukku irtosi. Tapsa oli kakkosukkona, odotteli seisten, mikä oli ilmeisesti Nasselle oudompi juttu, mutta kyllä sieltä sitten haukku irtosi. Hyvä, että Nasselle tuli vähän lisää haastetta erilaisten tilanteitten muodossa. Ukot odottivat ja haukuttivat Nassea, kunnes rymistelin paikalle hangen halki ja palkka vasta sitten.
Hakuun tutustujien kanssa tehtiin makkararinkiä, näkölähtöjä ja ukon kanssa leikkimistä.
Juttu oli ihan liekeissä ja näytti närhen piipit koko tsembalossa, irtosi ihan juosten ja haukkuikin mokomat maalimiehet.
Nassen kanssa myös tokoilua iltapuhteina, ollaan varapaikalla Pornaisiin ensi viikonloppuna, pitäisi olla silloin valmiina tottelemaan, saas nähä. Jukka.

Koira veti mut mahalleen lumisella polulla! Mun koira puri mun käsivarren mustelmille! Mun koira hyppii mun edessä ja haukkumalla kiroilee mua liikkeelle! Ei, kysymys ei ole ongelmakoirasta vaan meidän Jutusta, joka on saanut voimansa takaisin ja näyttää, että se on ihan oikea hovawart :) Joskus huono käytös on niin ilahduttavaa. Ritva

Kuvia hakureissusta Kathrinan blogissa.