Oltiin koko porukka treenaamassa sunnuntaina jälkeä, esineruutua ja hakua Nu-pun toko/pk-tottis porukan kanssa Elisalla.
Niin oli olo kuin olisi karkkikaupassa ollut. Tehtiin, mitä kukakin halusi koirallaan treenata. Pakkasta ja lunta oli riittävästi. Lumimyräkkä teki tuloaan, mutta kun aloitettiin klo 11 huitteilla, niin hyvin ehdittiin tehdä valoisan aikaan. Kahdeksan koiraa ja kaikki pääsivät tekemään ja kokeilemaan itselleen ehkä uuttakin lajia.
Nasselle tein aluksi 200 metrin jäljen, uun muotoinen, 100 metrin kohdalle yksi keppi, tunti annettiin vanheta. Löysi hyvin jäljen, eteni rivakasti. Kohdassa, jossa itse ajattelin, että mennään toiseen suuntaan, niin seurasin kuitenkin Nassea ja niinhän tuo lumesta kepin nosti.
Esineruutu tehtiin myös, kaksi esinettä toinen näytöllä, hyvin lähti ja toi esineet sekä irrotti. Esineruutua tehty viimeksi kesällä, hyvinhän tuo muistaa.
Hakuhommassa kaksi ukkoa Elisa ja Hanna. Elisan näki vilaukselta paikalle tullessa, että vähän niinkuin näkölähtönä. Hyvin Nasse irtosi ja haukku myös. Hannalla toimi hyvin, kun Nasse haukkui/tuli liian lähelle, Hanna ei palkannut ja Nasse peruutti ja haukkui kauempaa, niikuin pitääkin. Erinomaisen mukavat treenit tuttujen ja uusien tuttujen kanssa. Elisalle kiitos myös kahvituksesta. Treenien jälkeen käytiin Lahjahovissa syömässä ja lämpiämässä. Jukka.

1261322091_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meidän uusi, ihana Subaru, tervetuloa lumimyrskyt!

Jutulle tehtiin myös jälki, neliön kolmen sivun muotoinen, pituus 200 m, kolme keppiä. Oli ihan jännää kokeilla, miten koira jäljestää lumen peittämää jälkeä. Ei olla tätä ennen testattukaan. Juttu lähti posottamaan jälkeä myöden tuttuun tyyliinsä kuin juna raiteillaan. Kepit eivät nousseet ollenkaan, mun piti pysähtyä ja antaa Jutun itse hoksata homman nimi. Tähän täytyy keksiä joku kikka kutonen. Jutulle tuo jäljen ajaminen on niin superhomma, että kepit saa jäädä. Jäljen loppupuolella kulki ihmisten ja koirien jälkiä ristiin ja siinä oli sitten vähän haastetta, mutta juttu selvitti tämänkin ongelman.
Kun irrotin Jutulta jälkikamat pois, niin tyyppi karkasi esineruutua tekemään :) Eli siis esineruudusta kaksi esinettä, nekin lumen peitossa. Hieman Juttu juoksi ulos ruudusta, mutta muuten työskentely oli varmaa.
Otettiin tosiaan Nassen kanssa vielä hakuakin, mutta Juttu sai jäädä ilman sitä riemua, kun en kehdannut enää pyytää maalimiehiä jäätymään lumisateeseen. Ensi viikolla treenataan taas ja sitten otetaan hakuakin taas, se kun on niin hauskaa puuhaa. Ritva