Tultiin tänään Nassen kanssa Auttoisilta, sijaitsee Jämsän alapuolella, metsähallituksen kämpältä takaisin ns.sivistyksen pariin. Nasseakin tuntuu nukuttavan. Tehtiin reissulla neljä "vaellusta". Ensimmäinen lähtöpäivänä Karnaisissa täällä kotomaisemissa, toinen Isojärven-kansallispuistossa, kolmas Taruksella ja neljäs tulopäivänä taas täällä Karnaisissa.

Isojärven vaellus oli tosi ryynäämistä, 20-30 senttiä lunta, tarvottua tuli jotain 18 km, saipahan Nasse ulkoilla. Ei tullut ketään vastaan, paitsi metsähallituksen ukot ajelivat moottorikelkalla huoltoajoa, mutta sen kuuli jo kauempaakin. Seuraavana päivänä mentiin katsomaan miltä se Tarus näyttää, hyvältä näytti, lunta oli vielä enempi. Kesällä varmasti hieno paikka. Käppästiin kuitenkin pari tuntia, paita ja sukatkin hiestä märiksi, ou jee.

Tää lomailu on jotenkin hassu sana tässä yhteydessä. Jos sitä on töistä puhki,rikki, loppu,sönder, kaputt niin mitäpä lääkäri määräisi? Määräisikö se  menemään metsään kahdestaan koiran kanssa. Rämpimään lumessa ja loskassa 25 km kahtena päivänä. Asumuksena kämppä Jumalan selän takana jossa kantovedet, puut ja muut inkkarihommat.

Lääkäri määräisi tietysti lääkettä ja lepoa, sosiaalisia suhteita, huolenpitoa, nursing , you know. Ei määräisi mukaan makkaraa kerjäävää koiraa joka tuntui pitävä murinasta ja haukusta päätellen orastavat sosiaaliset suhteet loitompana kämpiltä.

Minulle se pöpelikköjuju on siinä, että kun teputtelee syvälle metsään niin sinne voi jättää murheita, huolia yms.yritää niinku eksyttää ne, mutta siis ei hukata hauvaa sinne, koska hauvallakin on oma tärkeä roolinsa. Hauva pistää miettimään jotakin muuta kuin omaa itseään, harmittavaista välillä itsekkäälle ihmiselle mutta opettavaista. Ja kaikki tämä inkkarihomma niin sehän on etäisyyden hakemista arkipäivään ja rutiineihin, tehdään erilailla eri paikassa niin tulee erilainen olo, ei välttämättä parempi, heh.

Menomatkalla ostin Nassellekkin jotain, uuden kuristuspannan, hyvin kuristi.(Meillä on ennestään kaksi kurkkaria mutta kumpikaan ei oikein passaa Nasselle, nyt sain vihdoin ostettua sopivan pituisen, nahkapannalla ollaan vain totuttu olemaan.) Ja uusi jälkiliina, ei kokeiltu, en oikein siinä hangessa inspiroitunut. Eli pientä tottista tehtiin hyvässä hengessä reiteillä ja erikseenkin. Pakotteita tuli itseni tuntien käytettyä yllättävän vähän, leikkiä ja makkaraa sitäkin enempi. On tullut tehtyä lyhyitä seuraamisia hyvässä hengessä jotka ovat siis sujuneet hyvin, pidemmän seuraamisen kondiksesta ei siis silloin ole tietoa, mikä raastava epätietoisuus. Mutta tehdään nyt tällä hetkellä tälleen, tuntus niinku futaavan.Jukka.