Nyt on taas treenipaletti apposen auki, on reenattu sitä ja tätä siellä sun täällä. Eilen aamusta Nassen kanssa Kisakalliolle ja huurteinen lenkki -15 asteen pakkasessa. Lenkin jälkeen Vivamon parkkiksella lyhyt tokotreeni ja fudista päälle. Lenkin jälkeen haettiin tytöt vanhaikodista, ehe ehe, kaverikoirakeikalta sentään. Illalla ajettiin Lohjan keskustaan, jossa tehtiin Nahkurintorilla Bh-kaavio, kuviteltuine henkilöryhmineen. Paikallamakuuta en ottanut. Harjoiteltiin nyt vihdoin ja viimein kaupunkiosuuttakin, seuraamista käskyn alla, hyvin meni, oli tosi tyytyväinen olo sessioon, kaikki toimi. Ongelmana on ollut vastaantulevat koirat, nyt sattui hyvä tuuri sikäli että parinkymmenen metrin päähän ilmestyi koirien ulkoiluttajia ja kontakti piti Nassen kanssa.
Saukkolassa Elisan luona käytiin tänään treenaamassa esineruutua ja hakua. Mukana oli  myös Ellu, Petra ja Lefa. Yhteensä meillä oli kuusi koiraa treenattavana. Pakkasta parikymmentä graadia, hyytävää oli. Treenit meni hyvässä hengessä ja muutenkin. Haussa Nassen haukuttaminen onnistuu parhaiten kun maalimies antaa palkan vasta kun tulen paikalle. Esineruutua näkölähtönä, kaksi esinettä, lähti, löyti ja toi sekä irrotti ok. Hyviä treenejä, parempi mieli. Jukka.

1263148429_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Ritva lähti viemään esinettä, eipä tarvinnut juuri Nassea viritellä

1263148409_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Juttu hakee ja tuo tyylikkäästi

On tosiaan ollut hauskaa nupulaisten kanssa vapaissa treeneissä. Pakkanen vaan on niin kova, ettei mitään voi ottaa oikeasti. Me ollaan siis tyydytty vain siihen, että koirilla olisi mukavaa tekemistä.

Tämän päivän yllättäjä oli Elisan Jeni-hoffi, joka sai henkilöhakuun aivan uuden vaihteen päälle. Elisalla ei ole suurempia suunnitelmia hakuilun suhteen, mutta ehkä tämänpäiväinen innostaa jatkamaan eteenpäin siinäkin lajissa. Elisa on tarjonnut meille hienot treenimahdollisuudet heidän takapihallaan "autojen hautausmaalla", jossa on todella haasteellisiakin piiloja.

Jutun kunto on lähtenyt nousuun, kiitos lääkkeiden ja lisäruoan. Sain tuttavalta todella hyvää peuran jauhelihaa, joka on jauhettu teurastusjämistä. Siinä on kunnolla rasvaa. Lisäksi Jutulle on piikitelty b-vitamiinia kaksi kertaa ja yhden piikin se saa vielä viikon päästä. En ole aiemmin tiennyt, että b12-vitamiinin puutos aiheuttaa koirille vakaviakin oireita, mm. halvausoireitakin. Parin viikon päästä on verikontrolli ja juttelen sitten lekurin kanssa jatkosta. Vitamiinin puutos johtuu Jutulla siitä, että ohutsuolessa oleva tulehdus on estänyt sen imeytymisen. En löytänyt mitään supertieteellistä linkkiä aiheesta, mutta tämmöisestä mm. lueskelin: http://www.happyanimals.fi/9
Ritva