Jos minulla olisi valta, niin määräisin yhden pääsiäisloman myös joka syksyksi. Aivan kuin olisi ollut kesälomalla, kun sai olla monta päivää kotosalla ja touhuta ulkosalla mahtavassa säässä.

Pitkänäperjantaina olimme Otaniemessä rakennushakukeikalla Steinroller-porukan kanssa. Rosa oli taas järkkäillyt meille mahtavat puitteet. Paikalla oli myös Steinroller S-pentuja kolme kappaletta. Voi mahdoton sitä vilskettä! Porukan kokoontuessa sain mahdollisuuden ottaa Indystä (S. Kurt) ja meidän Jutusta yhteiskuvan. Siinä ikätoverit ja entiset leikkitoverit (kunnes Juttu sai uuden oman poikaystävän) istuvat sivistyneesti.

1303739513_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nasse sai hommakseen etsiä neljää ukkoa kolmesta kerroksesta. Nassemaiseen tapaan se suoritti tehtävää rohkeasti ja käskyjen mukaan. Juttu etsi kolme ukkoa ja oli sen näköinen, että onko ihan pakko? No on...minä päätin, että nyt harrastetaan ;) Treenien jälkeen loppulöylyt Rosan duunipaikalla, tää porukka on kiva.

Ettei koiraharrastus mitenkään lopahtaisi, niin heti lauantaina suunnistettiin jälkimetsään rottisporukan kanssa. Jutulle lyhyt jälki 150 metriä ja neljä keppiä. Nasselle parisatametrinen ja samoin neljä keppiä. Juttu ajoi jäljen ihan ok, yksi keppi jäi nostamatta, koska se oli lumen päällä. Nassella ei ongelmia.

Ennen janalle lähetystä keskustelimme siitä, kuinka hyvin koira löytää janalta jäljen oikean suunnan. Treenikaveri oli printannut Canis-lehdestä artikkelin, jossa asiaa valotettiin. Minä väitin, että Juttu ottaa jäljen satavarmasti janalta. Ennen janalle lähetystä otin suunnan suoraan eteen ja lähdin kävelemään. Kävelin jäljestä yli koira edellä! Olen siis antanut koiralle aina merkkejä jäljen suunnasta ja paikasta katseella tai muuten. En usko, että jäljen nostaminen olisi Jutulle vaikeaa, mutta ei sen ole tarvinnut tehdä sitä aiemmin. Tähän haluan kiinnittää huomiota tulevaisuudessa.

Otimme vielä lopuksi esineruudunkin, jossa Juttu ei halunnut/jaksanut enää. Taisi olla liian rankka setti vanhalle. Nasse haki esineen varmasti ja nopeasti.

Illalla karsittiin Nassen kanssa oksia pihalla. Jukka hoiteli oksasilppuria, kunnes se meni jumiin :( kaddäm.

1303739494_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sunnuntaina Jukka ja Nasse kävivät vielä jäljellä, tekivät esineruudun ja tottiskentällä esteet päälle! Minä jäin kotiin laittamaan siman tulemaan ja lukemaan kouluhommia. Ens viikonloppuna on jo vappu. Ritva